Участь бібліодесанта в семінарі


14 березня наш бібліодесант, який працює з групою продовженого дня «Перлинка» при ЗОШ № 16 брав участь в семінарі по обміну досвідом роботи вихователів ГПД на тему: «Режимні моменти в групі продовженого дня». На засіданні круглого столу були присутні вихователі ГПД з різних шкіл міста.
Бібліодесант розпочав практичну частину семінару мандрівкою у Країну Ввічливості. Основні правила культурної (а також некультурної) поведінки були викладені у вигляді квітки лотоса. Пелюстки лежали написами вниз. Діти по черзі брали вподобану пелюстку, читали, що на ній написано і кріпили на дошці пелюстку ромашки (якщо це було правило культурної поведінки) або відкладали убік пелюстку з правилом некультурної поведінки. У результаті вийшла красива ромашка.

Усім дуже сподобалася гра «Давайте знайомитись». Бібліотекар називав якусь особистісну характеристику і просив учасників, для яких справедливим є це твердження, виконати певну дію. Хто вважає себе веселим, дружелюбним, нехай покладе руки на плечі сусідів. Хто має почуття гумору, покажіть язик. Хто любить собак, нехай тричі загавкає. Хто вдома має котика, нехай скаже «Няв!». Хто полюбляє цукерки, нехай погладить себе по животику. Хто вважає себе слухняним, нехай погладить себе по голові. Хто може грати на якомусь музичному інструменті, нехай це покаже (проімітує).

Гра «Цікава мандрівка» показала, як діти навчилися розбирати слова на склади. Бібліотекар називав слова, а діти крокували: скільки складів, стільки й кроків. Наприклад: торт – 1 крок, книж-ка – 2 кроки і т.д. Керівник гуртка «Паперові фантазії» Середа О. М. навчила малюків робити «помічників» з паперових тарілок. А у веселій перерві з вихователем «Перлинки» Герзон Н. П. мали змогу відпочити та повеселитися усі бажаючі. Під час підведення підсумків семінару виявилося, що співпраця міської бібліотеки з ГПД - це перший досвід роботи в цьому напрямі в нашому місті.















Коментарі