Права людини починаються з прав дитини


Вчора у нашій бібліотеці у рамках тижня права відбулася зустріч дітей 8 А класу ЗОШ № 16 (кл. керівник – Ярмоленко Л. М.) з дитячими омбудсменами вінницького міського центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді. Тема зустрічі: «Права людини починаються з прав дитини». До нас у гості завітали дитячі омбудсмени Тимур Мустафаєв, Віталій Сахаров, Марина Атаманенко та юрисконсульт В. В. Варич. Валерій Володимирович розповів учням про їхні права та обов’язки, пояснив, хто такі омбудсмени.
Тимур Мустафаєв, координатор програми "Громадське представництво Уповноваженого з прав дітей (дитячий омбудсмен) м. Вінниці", ознайомив присутніх з напрямками діяльності дитячих омбудсменів.

Марина Атаманенко, відповідальна за дотримання прав дітей у нашому місті, розповіла про моніторинг стану дотримання прав дітей шляхом перевірок якості харчування у шкільних їдальнях, наявності медикаментів у медпунктах шкіл та рейдів по торгівельним точкам міста з метою виявлення порушень у продажу спиртних напоїв неповнолітнім. До речі, під час весняних рейдів було виявлено порушення якості харчування у багатьох їдальнях. А вже восени, під час повторного моніторингу, ці порушення були виправлені. З порушниками-продавцями також проводилася робота.

Віталій Сахаров, відповідальний за навчання дитячих омбудсменів, ознайомив учнів з дебатами (що таке дебати і як вони проводяться). Ці ігри розвивають критичне та структурне мислення, риторичні навички, вміння працювати з людьми, сприяють накопиченню нових знань. Учасники дебатів вчаться конструктивно, "цивілізовано" відстоювати свою позицію. Це була цікава та корисна зустріч.







Коментарі