Вінниця очима молодих 🎨


Сьогодні в приміщенні бібліотеки відбулося відкриття фотовиставки на тему: «Вінниця очима молодих». Фотографія давно завоювала почесне місце в мистецтві, як серед любителів, так і серед професіоналів. Ця виставка — плід співпраці бібліотеки з представниками вінницького народного фотоклубу «Обрій».

Останніми роками молодь нашого міста стала досить активно долучатись до такого сучасного виду мистецтва як художня фотографія. Доступність та широкий вибір фототехніки та аксесуарів, а також гостра потреба проявити свої здібності дали поштовх представникам творчої молоді нашого міста займатися у вільний час фотографією. Знімають все - друзів та родичів, події та буденність, вулиці та задвірки тощо. Користуються незвичними та цікавими прийомами фотозйомки та обробки фотографій. Звісно, демонстрація власних здобутків у вузькому колі друзів для багатьох стає вже затісною. І як наслідок - поява такої добірки фоторобіт, представлених на виставці. Це дуже суб`єктивний погляд творчих молодих людей на місто, в якому ми живемо. Цей погляд може співпадати з нашим, а може не співпадати. Може відкрити деякі звичні куточки, будівлі, моменти життя з дуже несподіваного для нас боку.

В експозиції прийняли участь: Сергій Крот, Олег Волощук, Ярослав Наскрипняк, Вікторія Щеголькова, Вікторія Забудько, Олексій Карпенко, Вадим та Софія Козловські. Вони поділилися з гостями виставки своїми творчими здобутками, сперечалися за змістом своїх робіт, пояснювали де-які не всім зрозумілі моменти. Різноманітність жанрів представлених робіт (портрет, пейзаж, вулична фотографія, урбаністичний пейзаж) говорить про різнобічність смаків і поглядів молодих фотохудожників. Проте об`єднує всіх їх одне — прагнення, потяг до прекрасного, і власна творчість — прекрасний спосіб здолати перешкоди для досягнення цієї мети.

Мета цієї виставки показати, що будь-який момент нашого життя може бути прекрасним. Хочеться, щоб кожен зупинився хоч на якусь мить, оглядівся навколо себе і зміг побачити красу цієї миті, сьогодні, тут і зараз. Якщо, подивившись представлені роботи, ви станете трохи уважніші, трохи кращі, красивіші; якщо вони допомагатимуть перетворенню людини-робота на людину-творця, а енергію руйнування трансформувати в творення, це означає, що ця праця — не марна.

Працівники бібліотеки сподіваються, що фотовиставки стануть ще однією традицією, нарівні з традицією раз на місяць проводити зустрічі читачів з цікавими людьми Вінниччини — письменниками, акторами, спортсменами, психологами, юристами, лікарями, представниками влади тощо.






Коментарі