Здоровим бути модно!


Під таким гаслом пройшов сьогодні в бібліотеці урок здоров’я. Розмова йшла про режим дня учнів, про корисні і шкідливі продукти харчування, про шкідливий вплив сучасних технологій (комп`ютер, мобільний телефон) на дитячий організм. Зустріч будувалась на порівнянні того, як це повинно бути (зі слів лікаря) і як воно є насправді. Діти жваво реагували на розповідь терапевта і відверто ділилися подіями і спостереженнями з власного життя.

Школяр, що йде вулицею з пляшкою пива чи сигаретою в руках, — картина, яка нині мало кого дивує. За кількістю неповнолітніх курців та пияк Україна посідає одне з перших місць у Європі. І наслідки нездорового способу життя підлітків та молоді даються взнаки вже нині. В Україні чисельність здорових підлітків скоротилася на 10%. Як зауважують медики, одна з причин — поширення різних захворювань, зокрема, хвороб органів дихання, а також низька рухова активність, нераціональний розподіл вільного часу, тривале сидіння за комп’ютером, перед телевізором, захоплення мобільним телефоном, а ще — шкідливі звички Про це говорила з учнями 5-Г класу ЗОШ № 16 (класний керівник — Внотченко Галина Володимирівна) лікар-терапевт Катерина Вікторівна Шкурак розповіла учням.

Заключним акордом заходу була презентація книжкової виставки-роздуму «Зупинись! Подумай!», в якій представлена інформація про шкідливий вплив тютюну, алкоголю, наркотиків, а також література, яка пропагує здоровий спосіб життя. Для висновку учням було запропановано проголосувати різнокольоровими смужками: червона — ЗА здоровий спосіб життя, синій — ПРОТИ, жовтий — БАЙДУЖЕ.

Коментарі