Кіт Муркіт




Кішка - найближча для людини тварина, яка дуже любить ласку і тепло. Для пухнастих улюбленців навіть вигадали свято -Всесвітній день котів, яке відзначають 8 серпня.
У кожної дитини є своя улюблена іграшка. В рамках проєкту "Мистецькі вихідні-онлайн" ми підготували майстер-клас "Кіт-Муркіт". Запропонуйте своїй дитині разом виготовити незвичайну кавову іграшку, яка може стати її найулюбленішою. Такі іграшки не дарма звуться "примітиви", адже їх обриси нагадують нехитрий дитячий малюнок, який дитина зробила своїми руками. Такий виріб здатний ще наповнити кімнату насиченим ароматом кави.
Удачі в рукоділлі!

Для роботи нам знадобиться :
- щільна біла тканина (бязь)
-розчинна кава, ванілін, какао, клей ПВА (для тонування тканини)
- акрилові фарби
- ножиці, олівець, пензлик, гелева чорна ручка
- синтепон (наповнювач)

 Спочатку вирізаємо з картону шаблон котика, розміри вказані

Прикласти шаблон до тканини,складеної вдвічі і обвести олівцем контур котика 

 Зшиваємо тулуб на швейній машинці чи вручну (не забуваємо залишити 3-4 см. не прошитими) і вирізаємо по контуру, відступивши від шва близько 5мм. Щоб шви в готовій іграшці не тягнули в місцях заокруглень робимо надрізи ножицями

 Вивертаємо заготовку через залишений отвір, виправляємо шви. Набиваємо котика синтепоном, попередньо розпушивши його. Спочатку наповнюємо ніжки, тулуб, вушка і голову котика за допомогою пінцета чи олівця.

Розправляємо іграшку і зашиваємо отвір дрібними стібками

.Готуємо  кавовий розчин для тонування іграшки  з пів столової ложки розчинної кави, половини чайної ложечки порошку какао, меленої кориці і ваніліну. Все заливаємо 0.75 мл. окропу і добре перемішуємо. Туди ж додаємо столову ложку клею ПВА і знову перемішуємо. Тонуємо іграшку кавовим розчином за допомогою зубної щітки, просочуючи тільки верхній шар іграшки. Висушуємо 10-15 хв. феном.

Прикрашаємо нашу іграшку. Наносимо малюнок олівцем, контури наводимо чорною гелевою ручкою, розфарбовуємо акриловими фарбами на свій смак 

Насолоджуємося чудовим ароматом кавової іграшки і читанням "пухнастих" книжечок!


Коментарі