"Поттеріана"




31 липня - день народхення Гаррі Поттера, головного героя знаменитої серії романів англійської письменниці Джоан Кетлін Ролінг. День народження Гаррі і авторки книг збігається.


Серія із семи книг про Гаррі Поттера - один з найвідоміших бестселерів сучасності. "Чому саме сім книг?"-запитали авторку в 1999-му. "Тому що я сім років навчалася в середній школі, це стандарт в Англії, і розповідь про Гаррі - розповідь про сім років з його життя. І ще сім - це магічне число!".


Восьма книга "Гаррі і прокляте дитя" -  сценарій п'єси за сюжетом Джоан Ролінг, написаної у співавторстві з Джоном Тіффані та Джеком Торном, яка з 30 липня 2016 року з успіхом іде в лондонському театрі "Палас".


 За всіма частинами було відзнято фільми, розроблено комп'ютерні ігри. Прибуток від них був настільки значним, що тепер Джоан Ролінг займає 602-е місце у рейтингу найбагатших людей світу. Зокрема, Ролінг багатша англійської королеви Єлизавети II.
 Прочитавши хоча б одну з книг, ти обов'язково повіриш у магію...

Цікаві факти про сов з "Гаррі Поттера":


 Букля (Хедвіга) , сова Гаррі Поттерра

-На свій день народження Гаррі Поттер отримав в подарунок сову від Хагріда.
 В майбутньому цей птах допомагав Гаррі підтримувати зв'язок з чарівним світом.



-Букля - одна із самих відомих сов по серії книг Джоан Ролінг. Кличку Хедвіг для сови Гаррі найшов в підручнику по історії магії.
-Роль Буклі в фільмах зіграли чотири полярні сови: Гізмо, Втон, Ельмо і Спраут, кожна із яких була навчена певним діям. Найвідомішою виконавицею даної ролі стала сова на ім'я Гізмо. Саме вона з'являється практично у всіх сценах фільму.


-Гері Геро - дресирувальник сов фільму вважає, що самим важким було навчити сов доставляти листи. Адже сови важко піддаються дресируванню. Потрібно 6 місяців , щоб навчитися спілкуватися з совами.


-Цікаво те, що в світі чарівників і чаклунів сова Гаррі Поттера, як і інші птахи завжди знала як знайти своїх адресатів. При цьому на конверті може стояти тільки ім'я, а будинок одержувача може знаходитися під заклинанням "Фіделіус".
-Навчені сови дорогі і тому звичайно в сім'ї чарівників і чаклунів користуються однією совою на всіх, або ж тільки поштовими совами.


-Після виходу книг про Гаррі Поттера більшість фанатів захотіли завести таких сов, але зрозуміли, що утримувати в домашніх умовах дороге задоволення. Незабаром притулки були переповнені відказними птахами, а багатьох пернатих і зовсім відпускали на волю.
Джоан Ролінг навіть зробила заяву на своєму офіційному сайті, закликаючи фанатів не заводити сов тільки для того, щоб утримувати їх в тісній клітці.


Коментарі