Вечір жахів в бібліотеці


Сьогодні у нашій бібліотеці відбувся справжній шабаш - костюмоване свято Хелловін.
Ігри, конкурси, вікторини, розваги, пригощання солодощами - усе це відбувалося у дружній атмосфері великого різновікового колективу. Малечу підтримували батьки.

Хелловін — сучасне свято, що відзначається щорічно 31 жовтня. Найбільшу популярність свято має за кордоном, вельми яскраво і пишно святкується у Великобританії, США, Канаді, Ірландії і дещо скромніше в інших країнах.

Перші згадки про Хелловін припадають ще на XVI століття, оскільки його прообраз —язичницьке свято Самайн, яке асоціювалося зі смертю, потойбічним і надприродним, відзначалося ще кельтами. Потім Самайн стали відзначати в усіх країнах Британських островів. У XIX-XX століттях свято поступово відмирає, йому на зміну приходить більш сучасне свято — Хелловін, що традиційно вважається Днем усіх святих.

За переказами, в ніч перед Хелловіном духи, що живуть у потойбічному світі, повертаються на землю, саме тому свято, а точніше, його переддень називають Днем всіх святих. А легенда згадує хитрого грішника Джека, якого не прийняли ні в пекло, ні в рай і він поневірявся на землі з пекельним вогнем в руках. Для того щоб полум'я не згасло, Джек використовував гарбуз, як ліхтар, який став згодом символом свята.











































Коментарі