Таланти серед нас


Сьогодні в рамках засідання клубу "Зустрічі без прощань" відбулася зустріч з цікавою, багатогранною особистістю. Це Юрій Олексійович Плясовиця - заслужений архітектор України, академік, автор декількох книг про Вінницю і вінничан, про здоров'я, про історію та подорожі. Письменником зодчий себе не вважає, проте пишається собою. Своє літераторство називає хобі, яке приносить йому задоволення. Нині він очолює архітектурно-проектну майстерню «Юрій Плясовиця». 


Можна сказати без перебільшення, що у Вінниці Юрія Плясовицю вважають модним і «крутим» архітектором. До нього звертаються найпотужніші будівельні компанії та бізнесмени. У своїх проектах він вдало поєднує сучасні архітектурні стилі з колоритом старовинної Вінниці, який ще зберігся в історичній частині міста. Архітектор вважає себе корінним вінничанином, хоча родом він із Запорізької області.

Юрій Плясовиця - один з «батьків» нового мікрорайону «Поділля». Саме його майстерня планувала багатоповерхівки, які сьогодні прикрашають колишні поля і садки. Втім, сам архітектор переконаний, що будувати у Вінниці непросто - тяжче, наприклад, ніж у столиці. Клубівці, а також група студентів вінницького медичного коледжу з викладачем Іриною Петляк, отримали справжнє задоволення від зустрічі, і ще довго обмінювалися враженнями від почутого та побаченого.



Журналіст Анатолій Поїзд за роботою









Коментарі