Мелодія слова звучить...


На сьогоднішній зустрічі в нашій арт-кав'ярні звучали голосні читання уривків з твору Лариси Люблінської "Історія старої хати..." та обговорення цього твору. Під час обговорення твору присутні ділилися спогадами про своє дитинство, про рідну хату чи хату бабусі, до якої приїздили у гості. Велике враження справила зустріч на наших гостей - Олексія з Одеси та Євгена з Мелітополя. 


"Чому саме цей твір?" - запитаєте ви. А тому, що саме він торкнув за струни душі, визвав масу емоцій та ностальгію за дитинством читача нашої бібліотеки, журналіста Анатолія Івановича Поїзда. Саме він запропонував провести захід на цю тему. Працівники бібліотеки підтримали ідею, запросили на зустріч молоду талановиту бандуристку Юлію Григорук (студентку музичного училища ім. М. Леонтовича) та юну виконавицю народних українських пісень, учасницю фольклорного гурту "Мокоша" Евеліну Сентемон, яка стала справжньою перлиною вечора.

"Історію старої хати" можна прочитати в альманасі "Русалка Дністровая", який бібліотека нещодавно отримала. Історична довідка: "Русалка Дністровая" - перший західноукраїнський альманах, виданий у м. Буда (з 1873 Будапешт) в 1837 році (заходами літературного гуртка "Руська трійця" Маркіяном Шашкевичем, Яковом Головацьким та Іваном Вагилевичем). Нині головним редактором альманаха є Михайло Каменюк.

















Коментарі