Зробімо осінь життя людей золотого віку теплою та радісною!


30 листопада до бібліотеки №11 завітали наші старі добрі друзі - члени клубу книголюбів "Імпульс". Бібліотека здатна об'єднати навколо себе людей різних вікових категорій та уподобань. Працівникам бібліотеки вдалося налагодити теплі та дружні стосунки з клубом книголюбів "Імпульс". Членами клубу є переважно особи "третього віку".

Як завжди зустріч була наповнена по-домашньому теплою атмосферою з чаюванням, солодощами, домашньою випічкою, смачними стравами, які вміють готувати наші бабусі. Не могли лишити поза увагою річницю пам'яті жертв Голодомору, яку відзначила Україна на минулому тижні. Ця страша подія, напевне торкнулася кожної української родини. Пам'ять по загиблим вшанували хвилиною мовчання. Імпульсівці пригадували своє минуле, розповідали про своє життя. Історія викладає нам час від часу страшні уроки, про які не можна забувати.

Я презентувала проект "Жити. Навчатись. Творити!". Основною метою, якого є: подолання психологічного бар'єру у людей старшого покоління в освоєнні комп'ютера та інтернету, використання е-послуг у повсякденному житті. за допомогою організації навчальних курсів при бібліотеках.

Наше життя складно уявити без сучасних засобів інформації, різноманітних електронних гаджетів та систем. Комп'ютери оточують нас скрізь. Молодь через переваги свого віку з відносною легкістю опановує мистецтвом спілкування з комп'ютером. В осіб поважного віку при освоєнні нових інформаційних технологій виникають певні труднощі. Через це у них виникає відчуття соціальної ізольваності та інформаційної відсталості, труднощі у спілкуванні з молодшим поколінням. Послуги електронного урядування, що так полегшують повсякденне життя, особам "третього віку" через брак знань фактично недоступні.

Навчальний центр, який планується створити при бібліотеці, дасть змогу особам "третього віку" безкоштовно оволодіти основами роботи на комп'ютері та в мережі Інтернет, долучитися до послуг електронного урядування.

Ната Павлівна Соколова - президент клубу книголюбів "Імпульс"

Зінаїда Савівна Пенькова. "Хто забуває уроки історії - може побачити її повернення"



Коментарі