Магічне та містичне свято Хеллоуїн


Ще років 15 тому в Україні майже ніхто і не святкував Хеллоуїн, зате в наші дні навряд чи знайдеться, хоч одна людина, яка не знає про це свято. День Всіх Святих - це щось на кшталт кінця і одночасного початку річного циклу. Саме тому в цей день, рекомендується залишати все не потрібне, закостеніле і обридле за плечима - в минулому, а нове зліпити своїми власними руками, після чого сміливо йти в майбутнє, і сподіватися тільки на хороше.
Свято Хеллоуїн було придумане кельтами. Вся справа в тому, що цей народ ділив рік на дві частини: літня частина і зимова. 31 жовтня кельти відзначали кінець збору врожаю і переддень Нового року. В останню ніч жовтня по кельтським повір'ям, їх бога Сонце викрадає князь темряви Самхейн. Саме в цю ніч, раз на рік відкриваються ворота пекла, і мертві душі приходять у наш світ і влаштовують карнавал. Щоб задобрити всю цю нечисть кельти виставляли на вулицю різні частування, а також обов'язковим жертвопринесенням була частина врожаю.

Саме 31 жовтня, завітала нечиста сила і в нашу бібліотеку :) За допомогою мистецтва боді-арту та фейс-арту були створені яскраві образи, які додали магії, містики та неповторних вражень!









Коментарі